Ansvarsfriskrivning: Resultaten i följande artikel är författarens enda uppfattning och bör inte betraktas som investeringsråd

16,78% och 48,22% – Det är hur mycket Bitcoin har ökat sedan 1 november respektive 1 oktober. Det räcker med att säga att Bitcoin har rullat på under det senaste kvartalet [sedan september – 34%].

Så är allt solsken och tusenskönor och regnbågar och smör för Bitcoin?

Självklart inte. Som beskrivits i en tidigare artikel ser saker dyra ut för Bitcoin Bank, åtminstone på kort sikt. Den här artikeln kommer att ta en titt på Bitcoins kortsiktiga prisrörelse och vad man kan förvänta sig ur ett rent tekniskt analysperspektiv.

Bitcoin 4-timmars diagram

En kort position skulle vara det bästa sättet att handla Bitcoin. Anledningarna är enkla, Bitcoin-tjurar är uttömda från deras 3-månaders rally och det här är inte en fullfjädrad tjurkörning ännu, och medan tjurar vilar kommer marknadsbjörnarna att ta kontroll.

Vi kan förvänta oss en nedgång på 3% till 6% snart på listorna.

Logisk grund

Motivet ur ett TA-perspektiv är bildandet av ett baisseartat mönster – stigande kil. Den baisseartade breakout kommer att driva Bitcoin till närmaste supportnivå (er). Dessutom finns det en dubbel baisseartad avvikelse mellan priset och volymen och priset och RSI.

För båda dessa indikatorer hade priset bildat en högre höjd och varken volymen eller den hausseartade momentum motiverade det. Därför måste vi snart vara redo för en droppe.

Faktum är att fallet / breakout redan hade hänt, med priset som testade botten av kilen.

Den slutliga motiveringen är 0,786-Fibonacci-nivån som priset låg på. Det finns en 50-50 chans att priset kommer att avvisas här. I ett sådant fall förstärker det bara den redan baisseartade berättelsen som förklaras här. Det finns dock en chans att priset kan stiga över denna nivå som det gjorde med 0,618-Fibonacci-nivån.
Slutsats

Även om beviset är konkret att en kort position är det bästa sättet att gå, finns det fortfarande en chans att Bitcoin kan gå högre eftersom det befinner sig i ett pre-bull run-stadium. Så det är bättre att hålla en tät stoppförlust om man beslutar att korta detta.