Op het moment van schrijven is de prijs van de bitcoin erin geslaagd zich uit het donkere gat te trekken waarin hij gevangen zat en verder op te klimmen op de financiële ladder.

Hoewel de onlangs opgelopen piek niet echt iets is om champagne over te breken, is het een herinnering dat Bitcoin Trader nooit permanent naar beneden kan worden gehaald, en dat de munt veel veerkrachtiger is dan we ooit hadden kunnen denken.

Bitcoin Is Again On the Rise

De munt wordt nu verhandeld voor iets meer dan $10.700, wat ongeveer $300 meer is dan waar het net 24 uur geleden stond. Nogmaals, niets bijzonders, maar het is iets. De nummer één van de wereld cryptocurrency per market cap heeft de gewoonte om op en neer te glijden als niets, dus wanneer er een opwaartse manoeuvre plaatsvindt, is het altijd een positieve zaak om te noteren.

Dus, waarom zou bitcoin ineens in de lift zitten? Er zijn deze week een aantal grote dingen gebeurd om bitcoin mogelijk verder op te schuiven in bullish gebied. Voor één ding, heeft India een kans gekregen om cryptowetgeving in te druppelen die de bespreking van een zogenaamd verbod eenvoudig wit lawaai zou maken.

India is een van die landen geweest die gewoon geen beslissing kunnen nemen als het gaat om bitcoin en cryptocurrency. Het land heeft een wet ingevoerd die financiële instellingen verbiedt om zaken te doen met bedrijven die zich bezighouden met crypto- of blokkadetechnologie.

Hoewel de handel zelf nooit verboden werd, mochten de bedrijven die de handel mogelijk maakten geen bankrekeningen of andere standaarddiensten of -hulpmiddelen verwerven die normaal gesproken beschikbaar zijn voor de meeste andere bedrijven in het land.

Na twee jaar van dergelijke onzin werd echter door het hoogste gerechtshof van het land besloten dat de wet ongrondwettelijk was en werd deze onmiddellijk teruggedraaid.

Vanaf dat moment begonnen de dingen echt te veranderen. India werd een hotspot voor crypto-activiteiten, en het leek erop dat het land op het punt stond een toonaangevend bitcoin-toevluchtsoord te worden toen onlangs werd aangekondigd dat de wetgevers op zoek waren naar een volledig crypto-verbod dat alle handel, verkoop en aankoop van cryptocurrencies aan de kaak zou stellen.

Sommige items Duwen het vooruit

Er bestaat een sprankje hoop in een bedrijf genaamd Buy U Coin, dat een basispakket aan wetgeving introduceert voor wetgevers in heel India in de hoop dat ze zullen overwegen om crypto eenvoudigweg te reguleren in plaats van het volledig te verbieden. Het doen van het laatste zou ongetwijfeld India achter zich laten en voorkomen dat het als een financieel technologiecentrum zou dienen.

Er zijn andere factoren die mogelijk bijdragen aan de plotselinge opkomst van bitcoin. MicroStrategy geeft onbedoeld andere bedrijven toegang tot crypto en de Amerikaanse presidentsverkiezingen komen steeds dichterbij.

Ook werd door Bloomberg-analist Mike McGlone aangekondigd dat bitcoin technisch gezien tegen 15.000 dollar zou moeten worden verhandeld. Misschien is de munt in verlegenheid gebracht en probeert hij wanhopig de achterstand in te lopen.