Na het beklimmen van een indrukwekkende open belangstelling van $440 in juni, heeft de CME Bitcoin futures onlangs een nieuwe recordhoogte bereikt. Deribit heeft grotere cijfers.

De institutionele interesse in Bitcoin (BTC) blijft groeien nu de CME futures een recordhoogte van $841 miljoen hebben bereikt. De open belangstelling voor de Chicago Mercantile Exchange (CME) BTC futures heeft woensdag een nieuwe recordhoogte bereikt. Volgens een Cointelegraph-rapport toont de stijging aan dat de interesse van professionele investeerders in BTC indrukwekkend blijft stijgen.

Op 11 augustus kondigde MicroStrategy Incorporated (NASDAQ: MSTR) aan dat het 21.454 BTC heeft gekocht voor 250 miljoen dollar. In het persbericht onthulde Michael J. Saylor, CEO van MicroStrategy, het vertrouwen van het bedrijf in Bitcoin met de recente investering. Hij noemde Bitcoin het meest gebruikte digitale product met een groter waarderingspotentieel dan contant geld.

CME Futures heeft een nieuw record bereikt

Met de opmerking van Saylor is het duidelijk dat er nog steeds belangstelling is van investeerders voor cryptocurrency, ongeacht de bearish commentaren van critici.

Voor nu, bereikte CME futures een opmerkelijke $440 miljoen open rente in Juni. Cointelegraph meldde dat op 25 juni de openlijke belangstelling voor de toekomst van Deribit Bitcoin zijn driemaandshoogte van $98 miljoen bereikte. Ook, was de open rente van opties op dat ogenblik $1.2 miljard.

Daarnaast toont een grafiek van Cointelegraph ook aan dat de CME Bitcoin futures basis zich sinds medio maart in een prijzenswaardige positie bevindt. Het heeft echter onlangs gedurende tien opeenvolgende dagen een premie van meer dan 1% weten te handhaven.

De positieve basis laat zien dat de prijs van futures hoger is dan de spotprijs. Dit wordt Contango genoemd.

CME Bitcoin-optiemarkten blijven groeien

De CME Bitcoin-opties zijn nieuw op de markt omdat ze onlangs in januari 2020 zijn gelanceerd. Eind juni raakte de CME een opmerkelijke $440 miljoen aan open belangstelling. Desondanks blijft Deribit het toonaangevende futures- en handelsplatform.

Op dit moment profiteren beleggers van het recht om CME Bitcoin-futures te kopen tegen een vaste prijs. Dit staat bekend als een staking. De huidige open rente van $171 miljoen CME-opties is sinds de lancering ook volledig gericht op callopties.

Met de huidige staat van de markt zal ongeveer 66% van de CME open rente op 28 augustus aflopen. Samen met dat, zou 14% van CME open rente zich volledig tegen eind september moeten ontwikkelen.

Bovendien vertegenwoordigen call-opties ook positieve strategieën. Ze worden echter soms gebruikt voor „gedekte oproepen“, die grotendeels neutraal zijn. Gedekte calls hebben tot doel een vast inkomen te genereren zolang de onderliggende waarde boven een bepaalde drempel blijft. Voor het spotten van callopties die voor neutrale strategieën worden gebruikt, is er behoefte aan een goede observatie om te weten of de openstaande rente lager is dan het huidige marktniveau.

Op dit moment is de BTC open rente onder $10.000 44.700 BTC, wat gelijk is aan $514 miljoen. Dit vertegenwoordigt slechts 28% van de totale $1,84 miljard openstaande rente. De cijfers duiden op bullishness van de optiemarkten en valideren ook de analyse van de CME-opties.

In augustus 2019 handhaafde BTC 12.000 dollar voor een week en daalde vijf dagen later met 20%. Dit is echter geen zorg voor de beleggers, want zij zijn optimistisch dat zo’n daling zich niet meer zal voordoen.