Kundsupport, betyg och valutor som stöds på Bitcoin Era

Länder som stöds

Bitcoin Era erbjuder sina tjänster till kunder över hela världen, med undantag för några få utvalda länder: USA, Bolivia, Ecuador, Bangladesh och Kirgizistan.

Kundsupport och recensioner

Kunder på denna handelsplattform får tillgång till en omfattande „kunskapsbas“ och ett biljettdrivet kundsupportsystem. Den har fått måttliga till dåliga recensioner på nätet.

Börsen har också mött växande kritik under åren, främst kring transparensen i deras arbetsprocess och deras relation med Tether stablecoin. I början av 2018 riktade New Yorks justitieministerium allvarliga anklagelser mot handelsföretaget och anklagade det för en omfattande mörkläggning av 850 miljoner US-dollar.

Kontoret hävdade att plattformen hade underlättat denna monumentala mörkläggning genom sin allians med Tether-valutan. Bitcoin Era förnekade bestämt sådana påståenden och försäkrade sina användare i ett öppet brev där man underströk felaktigheterna i den nämnda undersökningen.

Bitcoin Era och Binance

Både Binance och Bitcoin Era liknar varandra i sina arbetsmodeller, där båda ger kunderna tillgång till ett stort lager av digitala valutor. Trots sina brister har Bitcoin Era dock en fördel i detta avseende, eftersom dess plattform är betydligt mer sofistikerad än Binances. Binance hade dock inte startat förrän 2017, och har med tanke på sin korta löptid behållit ett mycket starkare rykte.

Med tanke på sin historia av hackningar, kontroverser och juridiska problem har Bitcoin Era framkallat oro hos kryptovalutagemenskapen. En annan fördel med Binance är dess lägre avgiftsstruktur. Till skillnad från Bitcoin Era har företaget sina avgifter förankrade på 0,1 %.

Så mellan Binance och Bitcoin Era verkar det bättre valet i en bredare bakgrund vara Binance. Den enda fördelen som Bitcoin Era erbjuder handlare är en mer avancerad plattform.

Uppdateringar/utveckling – 20 nov 2019

Bitcoin Era har lagt till stöd för DAI:s Multi-Collateral Upgrade. Nya funktioner kommer att läggas till Maker Protocol, ytterligare typer av säkerheter (inklusive nya valutor) och DAI:s sparränta. Denna senaste token legacy-version kommer att gå live och kommer att stödjas ytterligare för handel på börsen.

Bitcoin Era har lagt till stöd för generering av Bitcoin (BTC) bech32-adresser. Dess användare kommer nu att kunna göra insättningar till bech32-adresser. Detta Segregated Witness-format ger ett bättre skydd mot skrivfel och transaktionsföränderlighet. Blockstorleken kommer att ökas ytterligare vilket kommer att bidra till att förbättra transaktionskapaciteten och minska avgifterna.

Slutsats

Om du är en icke-amerikansk näringsidkare som letar efter en avancerad plattform, och med stora volymer av valuta att handla med, är Bitcoin Era helt säkert det bästa alternativet.

Men om du är ny på denna marknad skulle vi absolut inte rekommendera denna plattform. Upplevelsen kommer garanterat att hämmas av en bristande arbetsvänlighet, tillsammans med ett gränssnitt som kan verka för komplicerat för nykomlingar.

En nybörjare skulle vara mycket bättre på att närma sig Coinmama eller CEX, eller andra konventionella handelsplattformar.

Samtidigt har plattformen för de mer erfarna handlarna ett stort antal fördelar, allt från den höga likviditeten till avancerade funktioner som marginalhandel och hävstångseffekt.

Om du är en av dem som är orolig för säkerheten, med tanke på plattformens historia av hackningar, är den enda lugnande faktorn här den ersättning som Bitcoin Era har gett sina kunder i sådana fall. Vissa analytiker hävdar till och med att plattformens historia av hackningar kan ha bidragit till att höja dess säkerhetsnivåer, vilket gör den mindre mottaglig för hackningar i framtiden.