Salausvaluuttayhtiö väittää, että entinen vanhempi ohjelmistoinsinööri Azamat Mukhiddinov siirsi noin 90 Bitcoinia ulkoiselle tilille.

ShapeShift nosti tänään siviilioikeudellisen kanteen yrityksen entistä vanhempaa ohjelmistosuunnittelijaa vastaan

Sanotaan, että entinen työntekijä siirsi noin 90 Bitcoin-yhtiön varoista ulkoiselle tilille.
Hakemuksen mukaan rahat palautettiin, mutta Bitcoin Evolution hakee korvausta väitettyyn varkauteen liittyvistä kuluista.

Cryptocurrency-yhtiö ShapeShift nosti tänään siviilioikeudellisen kanteen Yhdysvaltain käräjäoikeuteen Azamat Mukhiddinovia vastaan, jonka ShapeShift palkkasi vanhempana ohjelmistosuunnittelijana elokuussa 2018.

Yhtiö syyttää Mukhiddinovia ShapeShiftin tietoinfrastruktuurin käytöstä asentamaan ohjelma, joka tiputti Bitcoinia Shapeshiftin yritystililtä ulkoiseen lompakkoon.

Marraskuun 2019 ja toukokuun 2020 välisenä aikana Mukhiddinov väitettiin onnistuneen sifonoimaan noin 90 bitcoinia ShapeShiftin yritystililtä omalle.

„Yksinkertaisesti sanottuna joku oli varastanut elektronisella siirrolla 900 000 dollarin arvoisen bitcoinin ShapeShiftiltä“, lukee ShapeShiftin eilen tekemä valitus. Toukokuussa ShapeShift käytti syyllisen selvittämiseen „valtavan määrän sisäisiä ja ulkoisia resursseja“.

Se päätteli, että Mukhiddinov oli syyllinen. ( Salauksen purku on ottanut yhteyttä Mukhiddinoviin ja ShapeShiftin toimitusjohtajaan Erik Voorheesiin oikeudenkäynnistä ja päivittää tämän artikkelin vastaavasti, jos kuulemme takaisin.)

25. toukokuuta ShapeShift sanoo, että se kohtasi Mukhiddinovin ja että hän myönsi varkauden, mutta kertoi ShapeShiftille, että hän oli viettänyt osan varastetusta Bitcoinista ja muuntanut osan rahasta Yhdysvaltain dollareiksi.

„Näin ollen Azamat ei voinut maksaa takaisin kaikkia noin 900 000 dollaria bitcoin-muodossa. Jotkut summat olisi maksettava takaisin käteisellä tai muina kryptovaluutoina“, valitus lukee.

Valituksen mukaan vain muutama tunti sen jälkeen, kun ShapeShift kohtasi hänet, Mukhiddinov luovutti laukkupussin, joka sisälsi 31 900 dollaria Yhdysvaltain dollareina ja johti sitten 60 Bitcoinia ShapeShiftille. Loput tulivat huumeissa ja huuhteluissa. „Lopulta Azamat palautti muodossa tai toisessa kaikki varastamansa 900 000 dollarin bitcoinit“, sanoi ShapeShift.

Mutta ShapeShift haluaa korvauksen häntä jäljittämisestä aiheutuvista kustannuksista. Väitetty varkaus tarkoitti sitä, että ShapeShift-työntekijöiden täytyi jäädä myöhään toimistoon kirjoittamaan koodi uudelleen, suojata ShapeShift-ohjelmisto ja „yleensä korjata perusteellisesti yhtiön tietoverkot, ohjelmistot ja infrastruktuuri“, ShapeShift väitti.

Kuuntele The Decrypt Daily Podcast

Päivittäinen annos kryptovaluutta-uutisia, oppimista, juoruja ja keskusteluja.

Tämä myös ohjasi työntekijät pois „muista kannattavista tehtävistä, velvollisuuksista ja projekteista, ja heidän piti väliaikaisesti viedä tietokoneverkonsa ja Internet-pohjaiset palvelut offline-tilaan, mikä vaikuttaa yhtiön kykyyn harjoittaa liiketoimintaa ja tuottaa tuloja“, ShapeShift sanoi. Se sai ShapeShiftin myös lykkäämään lippulaiva-mobiilisovellustaan ​​kaksi kuukautta.

„ShapeShiftin Azamat-varkauden tutkimiseen ja sen vaikutusten korjaamiseen liittyvät kustannukset olivat yhteensä kymmeniä tuhansia dollareita, ellei enempää“, se sanoi. Nyt se haluaa, että Mukhiddinov maksaa sen takaisin.