Stellar Lumens dobler i pris etter oppgradering

Lanseringen av Stellars nye protokoll ble mottatt positivt av kryptomarkedet, sammenfallende med en prisstigning på 100% for XLM de siste 48 timene.

Prisen på Stellar Lumens (XLM) skjøt opp 60% i løpet av det siste døgnet og krysset $ 0,2-merket for første gang siden september 2018. „Stellar“ -prisen fulgte en kunngjøring fra Immediate Edge prosjektets utviklere om at en ny versjon av Stellar offentlig nettverksprotokoll hadde blitt implementert av validatorer.

Protokoll 15-oppgraderingen ble stemt i kraft klokken 16:00 UTC den 23. november og introduserer to nye funksjoner som tar sikte på å redusere nivået av kompleksitet som presenteres for brukere av Stellar nettverksbaserte apper og tjenester.

XLM har doblet seg

Prisaksjon for Stellar Lumens har vært relativt dempet det siste året til 21. november, da handelsvolumet begynte å bygge. XLM har doblet seg i løpet av de siste 48 timene og fører de 100 beste myntene etter markedsverdi i ukentlige gevinster, og toppet på 125%. Det er blant en håndfull mynter som for tiden leder altcoin-pakken i det som potensielt kan være en etterlengtet „alt-sesong.“

Opprinnelig gaffelt fra Ripple Labs-protokollen av Jed McCaleb og lansert i juli 2014, søker Stellar å redusere kostnadene for grenseoverskridende betalinger ved hjelp av blockchain. Prosjektet er spesielt fokusert på å betjene ikke-bankede eller underbankede regioner i verden der tilgang til tradisjonelle finansielle tjenester enten ikke er eksisterende eller uoverkommelig kostbar.

Stellars Protocol 15-oppgradering inkluderer to nye komponenter designet for å forbedre brukeropplevelsen mens de beholder et forsvar mot „gårdsangrep“ og andre metoder der dårlige aktører kan prøve å undergrave formålet med nettverket. Et gårdsangrep er hvor flere kontoer blir opprettet av en enhet med sikte på å høste de små mengdene penger som tjenesteleverandørene sender til disse kontoene, og som kreves for å aktivere kontoen.

Ifølge Stellars offisielle blogg har Protocol 15-funksjonene vært under utvikling i over et år og tar for seg noen av de „største smertepunktene“ for utviklere når de bygger apper og tjenester for kunder på Stellar.

„Etter oppgraderingen kan utviklere lage enklere, bedre brukeropplevelser som tar bort kompleksiteten i blockchain, og gjør det uten å miste fordelene med en rask, billig og tillatelsesfri offentlig reskontro.“

Stellar har også nettopp kunngjort et partnerskap med den østafrikanske betalingsplattformleverandøren ClickPesa, som betjener seks land i regionen. I følge Stellars blogginnlegg var ClickPesa motivert til å bruke Stellar etter å ha anerkjent en „mulighet til å redusere friksjonen som ligger i intra-afrikanske grenseoverskridende betalinger og P2P-betalingsaktivitet.“

I oktober kunngjorde Stellar at stablecoin USDC ville være vert for sin blockchain på et tidspunkt i 2021, og fremme sitt oppdrag med å forenkle grenseoverskridende pengeoverføringer. Stellar Lumens ’ekstremt lave transaksjonsgebyrer og oppgjørstider på 4–5 sekunder er blant de mest solgte punktene som en kryptovaluta.